mandag 17. september 2012

Matauk


Det er bare 98 dager til jul, og da er det på tide å tenke på litt tradisjons mat.
Fersk lam i butikken, og moden rognebær i skogen.
Flott lammekjøtt, men rognebæra er ikke av beste kvalitet.
Men forsøker å få til litt gelé.


Da er det bare å sette i gang. 



Da er lårene befridd for bein
 


Resultat: 2 lammeruller og 2 lammesteker 


Da er det rognebæra sin tur,
god hjelp fra Helge og Bjørn 


Saftkokeren er på plass 


Noe av bæra var ganske bra 


Da er det bare å krysse fingrene for at dette blir gelé 



Fin farge i alle fall 

3 kommentarer:

  1. Jeg er imponert!!
    Du er et prakteksemplar av "husfruen som har det på stell"! Tenk at du allerede er igang med juleforberedelsene (det jo sånn at en annen stakkar får helt angst av mindre!), men det er jo flott å være ute i god tid! Du er flink!:-)
    Det er jo en aldeles lekker høstfarge på den rognebærgeleen!

    SvarSlett
  2. No må du se på kalenderen en gang til, dette er vel tidlig...

    SvarSlett
  3. Nei da, det er nå det er fersk lam å få kjøpt oi butikkene. Vi har fryser vet du.

    SvarSlett